Onderwijsbeurs 2023

Op woensdag 15 februari 2023 zijn leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs en hun ouders welkom op de regionale Onderwijsbeurs. Tijdens deze beurs maak je kennis met zo'n dertig secundaire scholen uit de Mechelse regio.

Toegang is gratis, wel online reserveren

Wat mag je verwachten?

Aan de infostanden maak je kort kennis met de verschillende scholen. Je vindt er folders en lesmateriaal, maar ook video's en informatie over internaten. Vervolgens kan je in het voorjaar naar de infodagen gaan van die scholen die je interesseren.  

Blader door lesmateriaal en bekijk video's over het vernieuwde studieaanbod

Twijfel je nog of weet je niet zeker welke school bij jou past? Ga dan langs bij de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Zij helpen je verder met individuele vragen rond studiekeuze. 

Heb je nog vragen over het digitaal aanmelden en inschrijven? Bezoek dan zeker de infostand van het Lokaal Overlegplatform (LOP).

 

Studiekeuze begint in de basisschool

De keuze voor een secundaire school na het basisonderwijs is een belangrijk scharnierpunt in de schoolloopbaan van een kind. Zowel basisscholen als secundaire scholen investeren dan ook heel wat tijd en energie om leerlingen en ouders zo goed mogelijk te begeleiden bij deze belangrijke keuze.

Een foute studiekeuze kan soms schoolvertraging, spijbelgedrag en andere problemen tot gevolg hebben. Daarom is een weloverwogen school- en studiekeuze een belangrijke succesfactor voor een vlot verloop van de verdere schoolloopbaan.

Alle basisscholen uit de regio worden geïnformeerd over de onderwijsbeurs en bezorgen hierover een informatieflyer aan hun leerlingen van het 5de en 6de leerjaar.

Mechelse onderwijsnetten slaan de handen in elkaar

Het Mechelse onderwijsveld heeft een traditie van een goede netoverschrijdende samenwerking, ondersteund door het stadsbestuur. Het Onderwijsoverleg Mechelen (O.O.M.) is hiervan op stedelijk niveau het tastbare bewijs. Ook op het regionale niveau is er een constructieve samenwerking met de partners van het Lokaal Overleg Platform Regio Mechelen (LOP).

Voor deze Onderwijsbeurs werken de Scholengemeenschap van de Katholieke Secundair Scholen Regio Mechelen (VORM), Scholengroep 5 van het Gemeenschapsonderwijs, het Provinciaal onderwijs en hun CLB’s samen, zodat leerlingen en ouders op één locatie alle mogelijkheden kunnen bekijken en samen met hun kind de juiste schoolkeuze maken. 

Meer info

VORM, Vrij Secundair Onderwijs Regio Mechelen
E ria.marechal@vormscholen.be
T 0496 455 693

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.