Vierdejaars uit BimSem 10.000ste bezoeker van de film "Onze Natuur"

Lumière Mechelen trekt recordaantal bezoekers met film ‘Onze Natuur’: “We investeren mee in natuurgebied”

Mechelen - Gazet van Antwerpen

De film ‘Onze Natuur’ waar de Mechelse natuurfilmer Pim Niesten aan meewerkte, heeft al meer dan tienduizend bezoekers naar Lumière Mechelen gelokt. Dat is een record voor de stadsbioscoop. De tienduizendste toeschouwer zat maandag tussen vierdejaars van BimSem. Om dat te vieren, draagt de Lumière bij aan natuurgebied in wording.

Sven Van Haezendonck

Maandag 23 januari 2023 om 17:17

Ondertussen loopt op Canvas de reeks ‘Onze Natuur’, de film kwam in september vorig jaar al uit. Natuurpark Rivierenland organiseerde toen een gesmaakte première. Vierdejaars van BimSem gingen maandag kijken in Lumière Mechelen. Zo was een van de leerlingen de tienduizendste bezoeker in de stadsbioscoop in de Frederik de Merodestraat.

Dat zijn uitzonderlijk goede cijfers. De natuurdocumentaire is daarmee de eerste film die zo veel bezoekers wist te overtuigen. “We hopen dat de prachtige beelden van ‘Onze Natuur’ alle bezoekers overtuigden van de magie van onze bioscoop”, zegt Ingeborg Verstappen, theatre manager bij Lumière Mechelen.

“Inspireert tot milieubewuster leven”

De stadsbioscoop doet meteen een mooie geste. “De natuur komt volledig tot haar recht op het grote scherm en inspireert tot milieubewuster leven. Die natuur willen we mee beschermen door voor de leerlingen van BimSem mee te investeren in een stukje uitbreiding van natuurgebied”, legt Verstappen uit. Concreet draagt Lumière bij aan stadsbos Stuivenberg om reeën te beschermen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.