VORM zet schouders onder aantrekken meer leerkrachten: 'Studenten worden co-collega"

Word jij co-collega in één van onze scholen? Met onze scholen van de scholengemeenschap VORM I Katholieke scholen Regio Mechelen geloven we in het partnerschap met de opleidingen Educatieve Master van UAntwerpen en Educatieve bachelor van Campussen Mechelen Thomas More. Studenten kunnen er als co-collega gedurende een heel schooljaar aan de slag.

“Studenten zullen hun opleiding niet alleen in de hogeschool of universiteit volgen, maar ook in een aantal scholen, op de werkvloer”, licht Ria Marechal, coördinerend directeur van VORM, toe. “Studenten die instappen, zullen onmiddellijk proeven van de job als leerkracht van A tot Z.”

 

“Zij krijgen de mogelijkheid om doorheen het academiejaar gedurende twee halve dagen per week deel uit te maken van een schoolteam, terwijl ze zelf nog groeien om een start bekwame leerkracht te worden.”

Naast observeren, ondersteunen of zelf les geven kunnen studenten als co-collega de brede waaier aan taken uitvoeren: klassenraden voorbereiden en bijwonen, oudercontacten verzorgen, aanwezig zijn op vakgroepvergaderingen, samenwerken met leerlingenbegeleiders, meewerken aan een schoolproject of –uitstap… “Kortom, deze proeftuin zorgt ervoor dat je ‘het schoolse leven zoals het is’ in alle authenticiteit ervaart.”

Volgens Marechal heeft de samenwerking veel voordelen. “Opleiders hebben minder studentenuitval, studenten zijn beter voorbereid en scholen hebben minder leerkrachtentekorten. Winst dus voor iedereen.”

Onze scholen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.