Werken bij VORM: coördinerend directeur

De scholengemeenschap VORM | Katholieke Scholen Regio Mechelen is met meer dan 11.000 leerlingen één van de grootste scholengemeenschappen van Vlaanderen. Zij omvat zeven pedagogische entiteiten in het centrum van Mechelen en drie in de omliggende gemeenten (Sint- Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Duffel).

Om de werking van de scholengemeenschap verder te zetten en uit te bouwen volgens het contract dat loopt van 2020 tot 2026, wenst het bestuur van de scholengemeenschap zich zo snel mogelijk de medewerking te verzekeren van een voltijdse coördinerend directeur.

Vanuit een christelijke inspiratie en een maatschappelijke verantwoordelijkheid zal je samen met het  CASS (Comité van Afgevaardigden Schoolbesturen Scholengemeenschap) en je collega-directeurs ijveren voor een onderwijs dat aan alle jongeren die voor een school van onze scholengemeenschap  kiezen de beste ontplooiingskansen biedt.

 

Je taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden

Je ondersteunt en coördineert de decretale bevoegdheden toegekend aan de scholengemeenschap. Je organiseert, faciliteert en begeleidt lerende netwerken en werkgroepen conform de afgesproken jaarprioriteiten.

Een verfijning van het takenpakket wordt nog verder besproken in het CASS en de Raad van Directeurs (RADI). Een meer gedetailleerde functiebeschrijving wordt je een week voorafgaand aan het sollicitatiegesprek bezorgd.

 

Jouw profiel

  • je bent je bewust van het belang en de meerwaarde van de samenwerking tussen de scholen en je beseft ook dat je er de belangrijkste “trekker” van bent. Door je geloof in de samenwerking zal je jouw collega’s motiveren en enthousiasmeren;
  • je bent je ook bewust van het belang van de eigenheid van de verschillende scholen en weet een goed evenwicht te bewaren tussen de verschillende schoolculturen enerzijds en de samenwerking in de scholengemeenschap anderzijds;
  • je bent een uitstekend procesbewaker en -begeleider;
  • je kan het strategisch beleid in overleg met CASS en RADI omzetten in haalbare operationele actieplannen;
  • je beschikt over sterke communicatieve en sociale vaardigheden;
  • je bent empathisch en diplomatisch;
  • je bent een kritisch iemand die durft uw eigen werking en die van uw team regelmatig in vraag te stellen.

Pedagogische ervaring en managementervaring strekken tot aanbeveling.

 

Je opleiding

Master met een open en brede visie op opvoeding, onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen.

 

Je vergoeding

Je ontvangt de wedde van directeur en daarnaast ook de mandaatsvergoeding van coördinerend directeur.

 

Hoe solliciteren?

Stuur ten laatste op 15 september 2023 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae aan de  voorzitter van de scholengemeenschap per mail naar joris.ghesquiere@telenet.be.

Voor verdere informatie kan je ook via mail of telefonisch 0468 34 33 12 terecht bij de heer Joris Ghesquiere.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.