YOUTH RUN FOR NATURE Rivierenland

Natuurpunt Mechels Rivierengebied, Zuiderbad, VORM met zijn 10 Katholieke Scholen Regio Mechelen en Busleyden Atheneum slaan de handen in elkaar en organiseren op woensdag 6 oktober 2021 samen de eerste editie van YOUTH RUN FOR NATURE Rivierenland. 5000 leerlingen van het derde en vierde middelbaar zullen in het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade voor meer natuur lopen. De leerlingen kunnen na de RUN genieten van een stuk biofruit van de Baarbeekhoeve en biofruitsap van De Drie Wilgen.

Hiervoor doen we het!

De opbrengst zal integraal gebruikt worden voor de recente aankoop van 9 hectare grond tussen de Rijmenamseweg en de Dijle. 18 voetbalvelden! Met deze aankoop verbinden we de Barebeekvallei en Mispeldonk en wordt er een ontbrekend puzzelstuk gelegd voor Natuurpark Rivierenland. Met dit initiatief bouwen de onderwijskoepels dus actief mee aan het park!

Natuurpark Rivierenland

Natuurpark Rivierenland is momenteel in volle ontwikkeling in de ruime regio rond Mechelen. Door bestaande natuurkernen met elkaar te verbinden, open ruimte te vrijwaren en nieuwe gronden te verwerven, groeit het natuurpark de volgende jaren uit tot een aaneengesloten groene long. Op die manier krijgen wilde dieren en planten meer kansen, en komt er tegelijk eindeloos fiets- en wandelplezier bij. Via de hashtag #parkrivierenland en de website zijn de natuurontwikkelingen in het rivierenland op de voet te volgen.

www.natuurpunt.be/rivierenland


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.