Naamloosjaar - 7 Schakeljaar bij VORM

 

Schakeljaar Hoger Onderwijs

Een richting voor jou?

Een praktijkgericht diploma uit het BSO en toch met een grotere kans op slagen naar het Hoger Onderwijs? Bereid je nu voor via het unieke algemeen vormende schakeljaar van VORM | katholieke scholengemeenschap Regio Mechelen. Verschillende scholen uit het secundair onderwijs werken hiervoor samen, ook met de instellingen hoger onderwijs uit onze regio (AP Hogeschool en Thomas More).

 

Op 1 september 2020 startte VORM met een studierichting die naar invulling en aanpak uniek zal zijn voor de Regio Mechelen. Vanaf september 2020 organiseert ze een 7de naamloos leerjaar als een schakeljaar naar het hoger onderwijs. Dit schakeljaar (tussen secundair en hoger onderwijs) zorgt ervoor dat leerlingen uit beroepsvoorbereidende opleidingen (BSO) van gelijk welke specialisatie optimaal worden voorbereid op hogere studies aan de hogeschool. 

Alle leerlingen uit 6 en 7 BSO die graag willen verder studeren in het hoger onderwijs en hiervoor hun algemene kennis nog willen bijspijkeren, krijgen tijdens dit schakeljaar een ruim pakket theoretische basisvorming, om zich zo voor te bereiden op verder studeren. Het 7de naamloos leerjaar is een andere, bijkomende route naar het hoger onderwijs.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.