Onderwijsbeurs Mechelen 2022

De overgang van de lagere school naar het middelbaar is een belangrijk scharnierpunt in de schoolloopbaan van een kind. Een goede school- en studiekeuze is dé succesfactor voor een vlotte schoolloopbaan. Een leerling die zich goed voelt op school zal betere resultaten halen.

Bericht over onderwijsbeurs

Beste ouders

De onderwijspartners van de secundaire scholen uit de regio Mechelen keken ernaar uit om jullie live te kunnen ontmoeten op de onderwijsbeurs van 19 februari in Technopolis.

Deze onderwijsbeurs is een interessante manier om op korte tijd het ruime gamma van onderwijsinstellingen en haar opleidingen in één ruimte te verkennen. De interesse is groot, maar het evenement kan wegens de coronapandemie en de daaraan verbonden veiligheidsmaatregelen helaas niet doorgaan. Professioneel ondersteund door de preventieadviseurs werden alle veiligheidsmaatregelen in kaart gebracht, maar werd geconcludeerd dat eigenlijke doel van deze beurs, namelijk het ruime gamma van onderwijsinstellingen en haar opleidingen in één ruimte op korte tijd verkennen, niet gerealiseerd kan worden in deze setting.

We laten jullie als ouders en de kinderen niet in de kou staan. Zoals vorig jaar, hebben de onderwijsinstellingen interessante filmpjes gemaakt waarin ze hun school voorstellen, daarnaast zijn er overal infodagen. Je kan hiervoor rechtstreeks naar de schoolwebsite gaan.

Contacteer gerust de scholen telefonisch of per e-mail om alle informatie te vragen die je nodig hebt. 

We zijn er ons allen van bewust dat dit geen ideaal scenario is om een schoolkeuze voor je kind te maken. Toch stellen de onderwijspartners in nauwe samenwerking met de stad alles in het werk om jullie goed te informeren, opdat je een goed overwogen aanmelding kan doen via http://aanmelden.school  van 28 maart tot 25 april.

Beste groeten!

Wat kon je verwachten van de Onderwijsbeurs?

 


Navigeer naar